Razpis MID: OK 2004-1 - iz prve roke

miro.kranjc at siol.net miro.kranjc at siol.net
Sat Feb 7 12:01:32 CET 2004


Pozdrav vsem,

Vidim, da je kar nekaj nejasnosti v zvezi z razpisom za sofinanciranje odprtokodnih projektov OK 2004-1, ceprav gre za cetrti tovrstni razpis zapored.

Andraz, Ales : thx za razjasnitev nekaterih zadev.

Naj dodam kot pripravljalec in vodja razpisa se jez nekaj pojasnil:

1.) MID ima od lani 2 odprtokodna razpisa. Tocneje povedano 1 RAZPIS in 1 NATECAJ. Na prvem gre za sofinanciranje do 75% vrednosti projekta, vendar najvec do visine 2mioSIT za projekte tipa A (ciljni, tisti, ki nas bolj zanimajo) in najvec 500kSIT za projekte tipa B (bolj splosni).
Po drugi strani pa gr pri NATECAJU za cisto nagrado (dobijo jo le prvi trije najbolje ocenjeni projekti). Tu pa ni omejitev v vrednosti projekta, pravnem statusu prijavitelja (lahko je firma ali posameznik). Posebej pa je privlacno to, da ni potrebno prilagati nikakrsnih racunov. Je pa tezje biti med prvimi tremi ;)

2.) Glede nejasnosti okrog 15%. Ce izvedba projekta stane 1mioSIT, je lahko v okviru tega projekta izobrazevanju namenjeno najvec 150kSIT. Upam, da je to razumljivo? Razlog je v tem, da zelimo predvsem spodbujeti razvoj in lokalizacijo, izobrazevanje pa manj. Pa tudi razpis bi bil potem prevec zanimiv za tiste, ki z odprto kodo nimajo toliko skupnega, znajo pa organizirati izobrazevanja.

3.) Ob oddaji zahtevka za izplacilo (ce je seveda tvoj/vas projekt odobren) je potrebno izkazati (z racuni in potrdili o placilih le teh) celotno - t.j. 100% - vrednost projekta. Po odbritvi zahtevka (ce je ta popoln) dobite povrnjena sredstva v visini najvec 75% (ce je bil projekt 100% ocenjen) oziroma sorazmerno manj, ce je bila ocena nizja. Vsekakor MID tu ne sofinancira vec kot 75% projekta. Druga sredstva morate pridobiti iz drugih virov.

4.) Prijavite se na mailing listo MID (http://mid.gov.si na levi strani je gumb z napisom Prijava) ali na RSS vir ( http://mid.gov.si/mid/mid.nsf/Finance?OpenAgent )




More information about the lugos-list mailing list